Забавни математически игри, които всеки може да играе с децата си.
НАПРАВИ СИ САМ - 5 ЗАБАВНИ МАТЕМАТИЧЕСКИ ИГРИ
19 May
3


НАПРАВИ СИ САМ - 5 ЗАБАВНИ МАТЕМАТИЧЕСКИ ИГРИ

ПРОЧЕТЕНА: 59147

УМНО ДЕТЕ  ще сподели с Вас няколко забавни идеи за математически игри, които знаем, че се харесват на децата.


1. Сладоледена математика:


Играта изисква децата да разпознаят цифрата на всеки конус и да поставят същият брой топки във фунийката.
При вторият вариант на играта – децата броят точките нарисувани на конуса и слагат точно толкова сладоледени топки във фунийката.
За изработката е нужно да се изрежат от хартия или картон няколко конуса, да се изпишат цифри или да се нарисуват определен брой точки върху всеки от тях. След това трябва да се изрежат различни цветове сладоледени топки (от хартия). 
Лесна е за изработка и позволява на децата да се запознават по приятен начин с цифрите.
Може да се използва и като игра на цветове, като към цифричката или точките се добави и цвят, от който децата да добавят топките.
Ще бъде забавно, само опитайте.


2. Игра с щипки за пране:

Повечето деца се забавляват доста ако им позволим да играят с щипките за пране. Играта е съвсем лесна за изработка, интересна и полезна за децата.
За изработката – изрязват се цифрички от картон (може да са цветни а може и да не са). Ако използваме 20 броя щипки ще могат спокойно да се ползват от по две деца (ако разделим група деца на отбори).
Целта е детето да защипе на макета, толкова щипки, колкото показва  цифрата.
Може да се играе с едно дете или с група деца.


3. Игра по-голямо, по-малко или равно:

Много лесна за изработка игра. Може да играе с много различни конструктори. Пример: 10 квадратчета или правоъгълници от конструктор, с който се строи лесно, лист хартия и химикал. 
Всяко едно нещо се запомня по-добре ако можем да си го представим. Играта е забавна и много полезна за децата. Те с лекота ще се научат да разпознават по-голямото, по-малкото и равното и да ги свързват със съответната цифра.


4. Игра с ябълки и червейчета:

Още една много забавна за децата игра, която им помага да учат и в същото време да се забавляват. Игра с много усмивки…
За изработката: Ябълките се принтират цветно с цифричка от едно до девет на всеки лист или се оцветяват допълнително. Може да се изрежат отделно от цветен материал и да се залепят върху бял лист или картон. По същият начин си изработваме червейчета.
Целта е върху ябълката  да се поставят толкова червейчета, колкото са показани на цифрата над нея. Обикновено забавлението започва още от заглавието на самата игра.


5. Игра с лъжици:

Много лесна и забавна - Всичко, което трябва да направите, е да обозначите бял комплект лъжици от 1 до 20 (или каквото и да е число). След това на прозрачен набор от лъжици се рисуват същият брой точки за всека цифра или число.Уверете се, че числата са близки до върха, така че да има достатъчно място за вашите точки близо до дъното.
Децата могат да поставят точния брой точки от прозрачните лъжички върху съответната цифра на белите. Всяко съвпадението е много лесно проверимо. 
Истинско забавление!!!

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ
КОМЕНТАРИ
НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР